
Stoklama Üniteleri

Stoklama Üniteleri

Besleme bunkerleri
Besleme bunkerleri primer uygulamalarda ağır hizmet tipi yapısıyla büyük yüklerin ve darbelerin üstesinden gelir. Zorlu durumlarda bile bütün parçaların kullanma ömrü daha uzun olup bakım maliyetleri düşüktür. Beslenecek malzemenin cinsi ve boyutlarına göre farklı açılarda ve tiplerde (astarsız,astarlı veya taş yataklı olarak) tasarlanıyorlar.Yine malzemeye göre titreşimli,paletli,vagelli veya bantlı besleyiciler ile malzeme kırıcılara istenen kapasiteyle besleniyor.

Ara bunkerler/silolar
Tesislerin dengeli çalışması,sekonder kırıcılara beslenen malzemenin yayılması için ara bunkerler/silolar kullanılıyor.Genelde taş yataklı olarak tasarlanan ara bunkerler dikdörtgen veya silindrik üretiliyorlar.Boşaltma kısmında genelde titreşimli besleyiciler vasıtasıyla malzemeyi kırıcılara iletiyorlar.Ara bunkerlere takılabilen seviye sensörlerin sayesinde tesis otomasyonu sağlanabiliniyor.


Stok siloları
Tesislerde araç yükleme kolaylığı için stok siloları kullanılıyor.Genelde taş yataklı olarak tasarlanan ara bunkerler dikdörtgen veya silindrik üretiliyorlar.Boşaltma kısmında kumanda ile açılan ağızdan malzeme araçlara yükleniyor.Ürünlerin belirli bir kapasitede yüklenmesi gerekiyor ise tartılar ve bantlı veya titreşimli besleyiciler kullanılıyor.Stok silolarına takılabilen seviye sensörlerin sayesinde tesis otomasyonuna katkı sağlanabiliniyor.